Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep styrker seg på robotisering og blir Blue Prism-partner

Robotic Process Automation (RPA) – eller robotisering – har feid inn i privat og offentlig de siste par årene. Repeterende oppgaver skal fjernes, effektiviteten opp og kostnadene ned. Webstep satser tungt og blir nå partner med den største aktøren på robotiseringsfeltet, britiske Blue Prism.

– Blue Prism er en RPA-gigant. Og vi går inn som partner med store prosjekter og mye erfaring i bagasjen. De siste tre årene har vi bygget solid kompetanse. Vi har satset på selve gullstandarden på feltet, og har en perfekt kompetanseprofil til å jobbe med robotisering, sier Save Asmervik, avdelingsdirektør for Webstep i Trondheim, som nå blir et Centre of Excellence på robotisering i Webstep.

Kollega Dagfinn Haslebrekk sitter bak Webstep-spakene av partnerskapet og ser fram til å rulle ut fordelene det gir, både til kunder, marked og i egen organisasjon.

Bedre, mer og raskere hjelp

– Partnerskapet er veldig motiverende for oss, klart det. Et vell av ressurser legges opp for oss, fra programvare til rammeverk og tilgang til de beste spesialistene. Vi kan sette sertifiseringsløp i system og bygge kompetansen vår videre mye mer effektivt. Nå kan vi hjelpe kundene våre bedre, mer og raskere med robotiseringsprosjekter, understreker han, og løfter blikket framover mot det som fort kan ligge i horisonten – kunstig intelligens (AI) og maskinlæring.

Bygger kunstig intelligens (AI) og maskinlæring på toppen

Blue Prism samarbeider nemlig allerede nå med Microsoft med å legge kunstig intelligens og maskinlæring på toppen av sin teknologi. Dette kan fort åpne nye dører for Webstep, som kommer inn i robotiseringen på to parallelle spor – både prosessmodelleringssporet og det dype, teknologiske sporet.

– Gjennom bruk av avanserte algoritmer kan vi oppnå en enda større grad av automatisering av prosesser som har mer komplekse beslutningspunkter. I dagens prosjekter betyr dette at vi har full kontroll både med den tekniske realiseringen og ikke bare prosessmodelleringen i et robotiseringsprosjekt. Vi forstår sammenhengene og kan både bygge systemer rundt automatiseringene og sette strøm på forretningsprosessene, ikke stoppe halvveis, om du vil. Ser du litt lenger fram, betyr dette teknologiske forspranget at vi også er klare for fortsettelsen. Vi kan nemlig maskinlæring og AI også, smiler indøk-sivilingeniøren og Websteps partneransvarlige på Blue Prism, Dagfinn Haslebrekk, og fyrer dermed opp Webstepleder Save Asmervik.

– Vi er annerledesselskapet

– Blue Prism er en kraftig integrasjonsmotor der både prosessforståelse og digitalforståelse møtes. I Webstep har vi begge deler. Det er ikke så vanlig men det utgjør egentlig den store forskjellen. Vi har dybdesyn. Dette gjør oss til annerledesselskapet også på robotisering, og ja – vi har bak oss mye rydding der ute, avslutter Asmervik.

Slik har Blue Prism satt standarden:

  • Kraftfull og med stor kapasitet: Teknologi som har bevist sin styrke i store og små prosjekter
  • Arkitekturen er endringsdyktig: og matcher dermed dynamiske organisasjoner
  • Enkel å forvalte: Enkelt å utvikle videre ut fra behov som oppstår og endres, som nye forventninger, andre krav og endrede forretningsregler
  • Produksjonsstabilitet og skalering: Håndterer avvik og tar mange eventer samtidig

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer