Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Klokkeklar JavaZone-vinner

Fra tech lead-stilling i DNB med ansvar for bankens mobilsatsning, traff vi Markus Nordstrønen på vei til teknisk sjef-jobben i nystartede Bulder bank i Bergen. I mellom der har han hatt litt ekstra tid til å kikke på Tudor-klokken han vant hos Webstep på JavaZone. Vi snakket om tid. God tid.

I Webstep er kontroll over egen tid et mantra. At selskapet ikke skal henge over flinke konsulenter og mase om timeføring og timebruk. Tiden er din. Det er din tid. Og ditt ansvar å forvalte den godt. På JavaZone tok tiden form av en snasen Tudor-klokke som var Webstep-premien i JavaZone-konkurransen. Lillebroren eller lillesøsteren til Rolex. Ikke småtteri, Tudor. Den vant Markus.

– Tid i arbeidsliv, Markus – hva tenker du da?

– Leveranser, forventninger, press, stress og det å få tiden til å strekke til. Har hendt at jeg irriterer meg over at døgnet bare har 24 timer. Innrømmer det. Men jeg lar meg ikke stresse av tidspress. Tanken om å gjøre mitt beste, at alle skal ha rom til å yte sitt beste er viktig for meg. Jeg tror på folks evne og vilje til å yte, på æresfølelse, yrkesstolthet.

– Datateknikk på NTNU, algoritmer, datastrukturer, masse kodeerfaring, teamledelse. Du har mye tid og erfaring lagret allerede?

Ja, men jeg har aldri følt meg utlært. Det er alltid mer kunnskap, flere sertifiseringer, mer å vite. Da vi bygget den nye mobilbanken i DNB på AWS, der dere var inne og hjalp oss på rådgivning, var sertifisering på teknologien en selvfølgelighet. Respekt for kunnskapsutvikling og kunnskap, og tid til å gjøre det er viktig. Tid handler også om ikke å gå på akkord med kvalitet. Innrømmer at jeg har en dose sans for perfeksjonisme.

Men tid er også fritid. Hva tenker du om det?

– At målet er å finne en balanse som gjør at du kommer styrket ut av det, som den beste versjonen av deg selv. Fritid handler jo også om barn med lekser, trening og aktiviteter – og noen ganger om å ha med arbeid hjem. Men målet er den fine balansen.

Du er mellom to jobber. Nå blir du Chief Tech Officer, CTO, øverste tech-leder i en ren mobilbank som springer ut av Sparebanken Vest. Blir det gøy på jobb der du kommer?

– Helt klart. Det er og blir viktig å ha det gøy på jobb, viktig å kunne glede seg over kolleger, oppgaver, utviklende diskusjoner, ansvar og opplevelse av tillit. Når jeg hører uttrykket “Sånn har vi alltid gjort det” kommer trangen til å tegne og fortelle. Tid er endring og endring er en konstant. Ingenting står stille. Endring betyr nye muligheter.

– Leo Ajkic er aktuell med produksjonen “Uro” på NRK. Om digitalt stress, blant annet, barn som er til mobilavvenning. Det å være på 24/7. Hva tenker du om det? Om stress?

– For meg er det viktig å ta kontroll over maskinen slik at den ikke tar kontroll over deg. Det er ikke alltid enkelt, men med mobilen blir det spesielt viktig. Å koble fra, siden den alltid er koblet til.

– Tudorklokken er veldig forskjellig fra Apple Watch og pulsklokker. Gammel tid på en måte. Hvordan føltes det?

Tudorklokken er et stykke mekanisk ingeniørkunst. Det er noe eget med mekaniske ur som er vanskelig å sette fingeren på – men en form for tilstedeværelse som digitale klokker ikke kan skape. Kanskje var den også inspirasjonen til at jeg kjøpte platespiller til jul! Vi er heldigitale med Spotify og spillelister, uendelig tilgang på media, men den platespilleren blir nærmest et stykke mindfulness. Du tar tiden tilbake. Fjerner støy. Det føles helt rett. Virkelig.

Jobbe hos oss?

Halvor Bjerke, Markus Nordstrønen, Yvonne Sohlberg og Yngve Kristiansen

Vant klokke i Webstep-konkurransen på Javazone: Markus Nordstrønen med Halvor Bjerke til venstre og Webstep-rådgiverne Yvonne Sohlberg og Yngve Kristiansen til høyre.

Relatert / Kontaktpersoner