Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Tre ganger tre hurra og niende gang i arbeidslivstoppen for IT-ekspertene i Webstep

– Vi har skapt en arbeidsplass der fleksibilitet og kompetansedeling er bærende prinsipper. Balanse mellom jobb og privatliv, flinke kolleger og styring av egen tid er en sterk miks, jubler leder for Webstep i Norge Hans Sigvart Hansen.

Tirsdag kveld var det klart at Webstep tok sølvplassen i kåringen av Norges beste arbeidsplasser. Det børsnoterte IT-konsulentselskapet deltok i klassen for selskaper med mellom 200 og 500 medarbeidere, og har brukt den velrennomerte metodikken til Great Place to Work Institute til å styrke og bygge kultur i en årrekke.

Gir seg aldri med forbedringer

– Den måler tillit mellom ledere og medarbeidere, stolthet og fellesskapsfølelse. Det er valgfritt om selskapene som deltar vil sammenliknes med andre. Det har Webstep valgt å gjøre de siste 12 årene, alltid med gode listeplasseringer. De 9 siste årene har vi stått på seierspallen. I år ble det sølvplassen, forteller websteplederen.

Medarbeidersvar møter lederpraksiser

De ansatte svarer anonymt på et stort batteri av spørsmål i instituttets Trust Index, mens selskapet i andre enden må forklare ledelsespraksisene gjennom en omfattende kulturrapport der de samme spørsmålene besvares fra et lederperspektiv. Her kommer man ikke unna med lettvintheter. 217 virksomheter og mer enn 30.000 ansatte har deltatt i årets undersøkelse. Hans Sigvart Hansen forklarer de gode plasseringene slik:

Har snudd pyramiden på hodet

– Vi har lagt vekt på å ha en flat organisasjon. I tillegg har vi snudd den på hodet. Konsulentene våre yter eksperttjenester ute hos mer enn et hundretalls kunder. De er heltene. På mange måter er de som en kombinasjon av toppidrettsutøvere og musikere i et symfoniorkester. De skal yte sitt aller, aller beste individuelt, være i stadig faglig utvikling og samtidig fungere som utpregede lagspillere. De skal ta ansvar når det trengs, løfte andre og forstå og handle på signaler og behov hos kundene våre, forklarer han. Lederne beskriver han som bakapparat og tilretteleggere:

Esset i kortstokken

– Vi skreddersyr og tilrettelegger. De fleste av oss har vært konsulenter selv. Vi har vært ute en vinternatt før og vet godt hva som skal til. Vi jakter de spennende oppdragene til hver enkelt ekspert, lander viktige rammeavtaler og finner de riktige nye kollegene gjennom rekruttering. Ikke minst legger vi til rette for det gode kollegafellesskapet og læringsmiljøet, og støtter opp om den enkeltes rett til fleksibilitet og kontroll over egen tid. Dette siste er et ess i vår kortstokk. Og vi er ikke så lett å kopiere. Kulturen er sterk, smiler Websteps Norgesleder. Han får støtte av Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge.


Oppsiktsvekkende sterkt DNA

– Webstep har kontorer over store deler av Norge – i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Haugesund. Vi har hatt gleden av å kjenne og samarbeide med dem over lang tid. De er stayere og har klart å skape en veldig sterk og enhetlig kultur på tvers. Og den har vist seg å vare over lang tid. Dette er spesielt imponerende når vi vet at enkeltavdelingene har stor, individuell beslutningsmyndighet. Når vi sammenliḱner avdelinger, ser vi at kulturen speiles i kurvene. Webstep er tillitsbasert til fingerspissene og resultatene viser at Webstep er Webstep overalt. De har sitt egenartede DNA. Her gjøres veldig mye rett, avslutter Great Place to Work-lederen.   


– Nå er det kakefest landet rundt, ute sammen med kundene våre. Vi deler dette med dem. de er en vesentlig årsak til at Webstep er en av Norges beste arbeidsplasser år etter år, avslutter Websteps Norges-leder Hans Sigvart Hansen.

Norges beste arbeidsplasser

Webstep Norge rundt: Delegasjonen som mottok prisen 19. mars var fra Websteps kontorer over hele Norge.

Relatert / Kontaktpersoner