Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Tanker om TENK

Kjønnsbalansen innenfor IT-bransjen er både nedslående og uheldig. Og for å utvikle de gode løsningene og tilby de beste tjenestene så trenger vi spesielt flere kvinner med IT-kompetanse. 

Av: Save Asmervik, konsernsjef i Webstep

Webstep er engasjert på feltet og under ledelse av Marianne Melhoos og Kristina Brend, var er en hel gjeng fra selskapet med og gjennomførte TENK Tech Camp i Oslo og Trondheim forrige uke.

Teknologi former fremtiden

Arrangementet var i regi av TENK – tech-nettverket for kvinner, og samlet jenter mellom 13 og 18 år. Målsettingen var å inspirere dem til å være med å forme fremtiden med teknologi. Helt i tråd med Websteps visjon om å være med å utvikle morgendagen!

Sikkerhet og nettvett

Den dyktige og engasjerte gjengen i Webstep har arbeidet hardt med med å skape tech-oppgaver som fenger jenter. På vår egen workshop fikk deltakerne blant annet prøve seg som digitale detektiver på nettet for å søke etter en fiktiv, forsvunnet jente (@tenkline06). I tillegg kunne jentene være med å designe nettsider, jobbe med kunstig intelligens og utvikle egne spill.

Bransjeansvar

En stor takk til både frivillige fra Webstep og fra andre ledende selskaper som Cisco, Accenture, Sopra Steria, Capgemini, Itera, Vipps, Finn og oda, som har vært med å bidra til teknologi-campen for jenter. Alle involverte deler engasjementet for økt mangfold og inkludering i samfunnet, og TENK Tech Camp er en viktig arena som er med å gjøre dette mulig.

Teknologibransjen har et kollektivt ansvar for å knekke kvinnekoden. Og med Marianne Melhoos fra Webstep som ny leder for tech-nettverket for kvinner, TENK, så har jeg stor tro på budskapet om behovet for flere jenter i tech vil bli lagt merke til. Lykke til!

Tenk-Tech-Camp-2021

IT-eksperten Uy Tran var en av flere i Webstep som var engasjert i TENK Tech Camp som veileder og støttespiller for teknologi-workshoppen for jenter. Foto: Georg Aamodt / TENK Tech Camp

Relatert / Kontaktpersoner