Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep sender konsulenter til fjells

Forandring fryder. Når hjemmekontoret begynner å føles trangt kan det være godt å ha et luftig alternativ. Webstep gir IT-konsulenter fleksibilitet og mulighet til å jobbe på «fjellkontor».

Miljøforandring er sunt, og Webstep ønsker å legge til rette for at de ansatte trives i jobben. Lenge oppfordret myndighetene til bruk av hjemmekontor, og Webstep Oslo inngikk derfor en avtale med Gaustablikk Fjellresort. Det gir nye muligheter for travle IT-konsulenter.

– Vi ønsker å legge til rette for workation i Webstep. Konseptet kan gi økt trivsel og mer arbeidsro for våre ansatte. Så lenge oppholdet er avklaret på hjemmefronten og med kunde, så legger vi gjerne forholdene til rette for litt miljøforandring, sier initiativtager og avdelingsleder i Webstep, Anita Hansen.

Lav puls i høyfjellet

Det alternative hjemmekontor-konseptet hos Webstep ble lansert tidlig i januar, og gjelder i første omgang ansatte ved Oslo-kontoret. Avtalen med Gaustablikk Fjellresort varer frem til påske, og det er et begrenset antall opphold tilgjengelig. De første 16 konsulentene som meldte sin interesse er allerede booket inn på arbeidsgivers regning.

På «Fjellkontoret» får de ansatte tilgang til en sunn og næringsrik frokostbuffet, arbeidspult og kontorstol på rommet og selvfølgelig wifi. Utsikt til et vakkert vinterlandskap får de på kjøpet, og da er det ikke rart at det allerede er venteliste for å kunne benytte seg av tilbudet.

– Vi vurderer allerede å utvide tilbudet for å sikre at flere får muligheten til søke fjellets ro. Med høy aktivitet foran laptopen i hverdagen er det attraktivt å kunne finne igjen hvilepulsen i fjellheimen, sier Anita Hansen.

Anita Hansen, initiativtager til «fjellkontor»og avdelingsleder i Webstep, finner roen på fjellet og håper også konsulenter på Oslo-kontoret vil sette pris på et avbrekk fra hjemmekontoret.

Unngår «hjemmekontorveggen»

Digitaliseringstakten er høy, og Webstep leverer mer og bredere enn noen gang før. Mange har jobbet hardt og mye for å levere i sine kundeprosjekter, og selskapet ønsker å unngå at konsulentene møter «hjemmekontorveggen». Det handler om gjensidig tillit og fleksibilitet når de nå sender sine konsulenter til fjells. Dette er verdier som allerede er godt forankret i bedriftskulturen.

– Pandemien har bidratt til at mange har måttet arbeide hjemmefra. Det har gått veldig bra for Websteps dell, men mange kjenner på behovet for et avbrekk fra et monotont liv på hjemmekontor. Da kan et midlertidig «fjellkontor» være attraktivt, sier Anita Hansen.

Frihet under ansvar

Webstep er alltid på utkikk etter gode kandidater som kan være med å styrke et allerede sterkt fagmiljø. Konkurransen om IT-ekspertene er stor, og derfor er det viktig for Webstep å skille seg ut i mengden av konsulenthus. Selskapet legger vekt på frihet og fleksibilitet for ansatte, men er også nøye på hvem de ansetter. Det sikrer et godt arbeidsmiljø.

– IT-konsulentrollen er viktig. Kundene er avhengige av gode råd og kvalitet i leveransene. Derfor må vi legge lista høyt når vi rekrutterer. Våre dyktige ansatte er selvstendige og selvgående. Da kan «fjellkontor» være et kjærkomment avbrekk fra lange økter på hjemmekontor, sier Anita Hansen.

Holder hjulene i gang

Reiselivsnæringen har vært hardt rammet av pandemien. Webstep på sin side har opplevd økt etterspørsel og høyere aktivitet. Det gir fordeler og lønnsomhet, men innebærer også et ansvar.

– Vi er heldige som har gode kunder som trenger oss, og har levert gode resultater gjennom hele pandemien. Også fra hjemmekontor. Med «fjellkontor»-tilbudet får vi være med å holde hjulene i gang i en bransje som har slitt. Det gir mening og verdi for begge parter, sier Anita Hansen.

Gausta Fjellresort er meget godt fornøyd med avtalen som er inngått. De har i lengre perioder måttet stenge helt ned og permittere ansatte, men ser nå muligheter for et oppsving gjennom denne typen avtaler med næringslivet.

– «Fjellkontor» er fantastisk! Her legger vi forholdene til rette for både jobb og fritid. Vi gleder oss til å ta i mot Webstep-ansatte, og lover å legge til rette for en annerledes arbeidshverdag, sier Lars Olemyr, hotellsjef ved Gaustablikk Fjellresort.

Mange kjenner på behovet for et avbrekk fra et monotont liv på hjemmekontor. Da kan et midlertidig «fjellkontor» være attraktivt.

Relatert / Kontaktpersoner