Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Marianne i Webstep blant Norges fremste tech-kvinner

Teknolog og Webstep-utvikler Marianne Melhoos er kåret til en av de fremste kvinnene i teknologibransjen i Norge. Hun får utmerkelsen for sin innsats for å hjelpe kvinner opp og frem i tech-bransjen, og for sitt mangeårige engasjement i tech-nettverket for kvinner – TENK.

De siste seks årene har Abelia og ODA kåret Norges fremste kvinner i teknologibransjen. Konkurransen om å komme med på den celebre listen har blitt mye tøffere de seneste årene, og juryen mottok i 2022 mer enn 1000 sterke nominasjoner. En av dem var fullstackutvikleren Marianne Melhoos (30) fra Webstep i Oslo.

– Først og fremst er jeg utrolig overrasket over utmerkelsen. Samtidig er jeg veldig stolt og ydmyk, og ser på dette som en stor anerkjennelse av mitt arbeid for å motivere jenter til å velge IT-fag, sier Marianne Melhoos.

Leder tech-nettverk for kvinner

Tall fra bransjen er nedslående, men ikke overraskende. Det er langt igjen til kjønnsbalanse innenfor IT-sektoren. Det ønsker Marianne å gjøre noe med. Parallelt med jobben som utvikler i Webstep, bruker Marianne mye av sin fritid til å inspirere unge jenter til å velge teknologifag. Hun leder tech-nettverket for kvinner i Norge, TENK, og er overbevist om at en bedre kjønnsbalanse i IT-bransjen vil bidra de beste digitale løsningene.

– Gjennom TENK jobber vi for å introdusere jenter for teknologi. For meg er det viktig å løfte frem den kvinnelige utvikleren og vise at vi finnes! Jeg synes vi er for få kvinnelige utviklere, og enda færre som stikker seg frem. Rollemodeller og forbilder er viktige for neste generasjons kvinner. En teknisk IT-karriere er for alle, sier Marianne Melhoos.

Digitalisering mer enn teknologi

Prisen deles ut til kvinnelige teknologer som har utmerket seg spesielt. Både faglig nivå og kompetanse så vel som arbeid knyttet til ideell virksomhet teller med når juryen vurderer kandidatene.

For Marianne handler digitalisering ikke først og fremst om teknologi, men om muligheten til å skape nyttige verktøy og effektive tjenester for mennesker. Løsninger som gjør en forskjell og involverer et mangfold av brukere i samfunnet vårt, det er hennes greie.

– Det er viktig å ha perspektiv på jobben vi gjør. Teknologi er en verktøykasse for å løse samfunnsutfordringer. Jeg er stolt av å kunne være med å forme fremtiden, sier Marianne Melhoos.

Viktig forbilde

Koding er viktig, men enda viktigere er det å knekke kvinnekoden. Derfor trenger Webstep flere som Marianne fra Bærum. Sterke rollemodeller inspirerer en ny generasjon av dyktige teknologer. Det tjener både jentene og Norge på.

– Ikke bare er teknologi spennende og morsomt, men det er også den avgjørende driveren i fremtiden. Denne fremtiden vil jeg at jenter skal være med å forme. Og da må vi starte tidlig. Det handler om å ta jentene før jentene tar dem, sier en engasjert Marianne Melhoos.

Hele Webstep gratulerer Marianne med den velfortjente utmerkelsen. Ikke minst er konsernsjefen i Webstep tydelig på betydningen av Marianne som rollemodelle for bransjen.

– Vi er heldige som har Marianne som kollega og medarbeider. Som en av de 50 viktigste kvinnene i tech-Norge er hun et viktig forbilde for mange. Vi heier på henne, og håper hun vil inspirere flere dyktige kvinner til å søke seg til IT-bransjen, asvlutter Save Asmervik, CEO i Webstep.

Marianne Melhoos har mørkt langt hår og sorte klær med smil i solen

– Ikke bare er teknologi spennende og morsomt, men det er også den avgjørende driveren i fremtiden. Denne fremtiden vil jeg at jenter skal være med å forme, sier rollemodell og prisvinner, Marianne Melhoos i Webstep.

Relatert / Kontaktpersoner