Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Tonje all in for Webstep!

Selvangivelsen viser “plagsomt nysgjerrig”, “100 baller i luften” og “gønner på”. Sett til en solid dose rettferdighetssans, sprek utdanningsvei, fire barn og to ører som virker. Tonje Sandnes Blix er i gang i Webstep.

Historieforteller: arnt.aasen@webstep.no 

Rogaland mistet en sykepleier, men fikk en nettverkssulten økonom, gründer og forretningsutvikler. Men gründing til tross, og fete tilbud om fin og tittel og ny jobb; det ble Webstep, der hun ble loddrett forelsket i muligheten til å være med og skape nye ting sammen med gode folk.

Ukomplisert

– Webstep virket veldig ukomplisert, med mye agilitet og utstyrt med smidigheten de store mangler. Det var lett å like. Webstep er tett på kunder og har bygget sine egne veier til effektive, gode avgjørelser, forklarer Tonje, som etter en prat med sin nye kollega Therese Tran konkluderte med at nå er det gjort: – Tech er en nøkkel til framtiden. Og Webstep it is. Dette ville jeg være med på!

Familien til Tonje kom oljeseilende fra Røros til Stavanger for lenge siden, og hun tok med seg nysgjerrigheten fra nabolag til arbeidsliv – et nabolag der bilmekkeren i huset ved siden av nærmest måtte be foreldrene til Tonje hale henne ut av forgasseren på bilen han jobbet på. Tonje var uforbederlig nysgjerrig, og godt var det. Hun tok det med seg inn i utdanningsløpet, og videre fremover.

Den spisse enden

– Jeg har tatt  på meg alt som var av verv under alle studier, fylt på med kunnskap og nettverk, jeg lærte meg å kode underveis også!  forklarer hun, og ler en trillende latter, før hun er på veien igjen og forteller om start ups, scrum master-oppdrag  i kjente, store selskaper, kompetanseaktiviteter og lederutvikling.

– Det ble bratte læringskurver, som scrummaster og som agil lead for 300 mennesker, forteller hun, og lander omtrent der hun forener sykepleieren og forretningsutvikleren.

– Det er i den “spisse enden”, der folkene er, jeg trives desidert best. Å se lyset i øynene på de som har vært på bunnen av kodehavet, dukker opp, og får øye på alt de har skapt for så mange. Ingenting slår følelsen av å være der når det skjer!

Ikke veldig overraskende kjøper Tonje bildet jeg deler; at det er forskjell på å hugge stein og bygge signaturbygg.  

Klar for nye eventyr

Nå er Tonje på plass som en av fire konsulentledere, rådgivere, selgere og mulighetsspottere i Webstep Stavanger. Gamlesjefen, Geir Jaathun Hindenes, gav seg på oppløpet mot fjorårssommeren. Etter 17 år i gamet. Nå har den drevne rådgiveren og javautvikleren Arne Sværen-Bryne overtatt roret, med lang fartstid i ledergruppen og dyp kunnskap på teknologi.

Lederfirkløver setter kursen

Arne kom til Webstep som javautvikler og har et tiårs Webstep-erfaring i kunderådgivning, oppfølging av konsulenter og hands on prosjektledelse. Med seg i ledergruppen har han Therese Tran og Gunnstein Økland. Og nå altså Tonje, klar for et nytt eventyr, topp motivert.

– Vi utfyller hverandre, vi er oppe i fart nå og skal vi bygge nye, store ting sammen, alle vi i Stavanger, med et utrolig nettverk gjennom hele Webstep. God vekst skapes når vi tar de riktige og gode valgene. Like viktig som å dure på, er det å ta seg tid til å reflektere. Av erfaring vet jeg at de beste valgene ofte tas når vi trer ut av hamsterhjulet. Produktivitet er ikke en «measure of success», det er utfallet og innvirkningen av gode prioriteringer som skaper den virkelige suksessen, understreker Tonje, og lovpriser konsulentene.

Brobyggere som passer godt inn

– Webstep i Stavanger har dyktige konsulenter, fullt i stand til å gjøre en forskjell alle sammen, ute hos kundene våre. Vi er et godt team. Jeg tar med meg lang erfaring som agil coach og evnen til å lytte. Brobyggerrollen mellom kundeutfordringer og webstepkompetanse er vår greie. Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med kollegene mine i selger- og ledergruppen i Stavanger.  Våre fagfolk er perfekt match med kundeutfordringene i Stavanger. Å passe på at våre folk har det godt og får utvikle seg slik de vil, er avgjørende. Dette er en drømmejobb, avslutter hun. 

Tonje, Gunnstein, Arne og Therese

Firkløver for Stavanger: fra venstre: Tonje Sandnes Blix, Gunnstein Økland, Arne Sværen-Bryne og Therese Tran. (Foto Studio Hjelm)

Relatert / Kontaktpersoner