Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Jake Knapp - klar for Webstep design sprint vinter-weekend!

New York Times bestselger med sentralt grep rundt utviklingen av Gmail og Google Meet. Global rockestjerne med “Sprint – Solve big problems and test new ideas in just five days”. Jake Knapp er på vei til Trondheim!

Denne Webstep-historien: Arnt Aasen

Jake er store utfordringers beste venn. “Read this book and do what it says if you want to build better products faster”, er referansen fra Ev Williams, medgründer av Medium og Twitter. Ingen hvemsomhelst.

Vært her en gang før

Akkurat nå stikker Jake hodet ned i en tom koffert og vurderer hvordan han best kan matche trondheimsværmeldingen og 50 pluss websteppere bak Webstep-logoen på Trondheim torg på lørdag. Jake har vært i Trondheim en gang før, men er overbevist om at den andre turen trumfer den første, med god margin!

– Første gang ble jeg sittende fast i en hotell-lobby, slapp til slutt ut, skled på et isete fortau og landet på baken. Endte opp på Google kontoret, som ble stengt ned noen uker etterpå, så joda, dette blir min beste Trondheim-tur ever! 

Dypdykk i de vanskeligste tingene

5 dagers design sprint er klar i en speed-versjon, fra lørdag morgen til søndag kveld, uten at Jake er nevneverdig bekymret for bomme på målstreken.

– Vi kommer ikke til å bygge og teste en prototype. det sparer oss lett for to dager! Når det gjelder resten, går vi løs på et eksempelcase, ikke et ekte et. Med disse justeringene har vi rikelig tid til å gå løs på de mest krevende delene av en design sprint – og likevel ha tid til spørsmålene som følger med.

Humørfylt, høy og mørk

– På tre ord, Jake, hvordan vil du be skrive deg selv som design sprint-oppfinner og fasilitator?

– Vanskelig spørsmål, men jo, når jeg skal beskrive meg selv for noen jeg skal treffe, blir det høy, skjegg og briller!

Lett å plukke opp på Værnes flyplass, altså. Men ryktet går foran. Gjesteforeleseren fra Harvard, Standford og LSE har fanget folk før. Han er verd å vente på.

Morsom, fartsfylt opplevelse

– Det beste mindset’et når startskuddet går på lørdag, finnes det?

– En god natts søvn og en god frokost på forhånd er en prima inngang til en morsom og fartsfylt workshop. Om man er skeptiker eller stiller med et åpent sinn, spiller ingen rolle. Team er så forskjellige, og en design sprint tar ut det beste i alle. Så lenge man er villig til å forsøke.

Og Jake Knapp er klar. På fredag blir det velkiomsttur med Webstep, og alle hjerter gleder seg til lørdag.

– Har du en “Grand Plan” klar?

– Jeg har planen klar, så blir det opp til deltakerne da å gjøre seg opp en mening om den er Grand eller ikke.

Jake Knapp Meetup på mandag

Jake Knapp avslutter med et smill, helgen nærmer seg, og mer venter mandag morgen. Da inviterer IxDA Trondheim og Webstep til felles Meetup, ”Expand your Toolkit with Jake Knapp”, hos Webstep. Først ut er Webstep fullstack-utviklerne Arve Nygård og Jonas Helgemo, om hvorfor IT-prosjekter feiler. Deretter er scenen klar for Jake Knapp med “Intuition: The secret behind building products customers love.”

Spørsmål om helgens event?
Se kontaktpersoner nedenfor

Jake Knapp design sprint inventor

Jake Knapp: – Design sprint tar ut det beste i alle, så lenge man er villig til å forsøke.

Relatert / Kontaktpersoner