Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Verdens tøffeste, årets røffeste?

Bergen by, Varegg idrettslag, nesten 50 års erfaring og 800 trappetrinn. Vi snakker verdens bratteste motbakkeløp. Stoltzen ruler og ruller!

Av: Tilskuer, fotograf og applausansvarlig Arnt R Aasen 

350 kilo bananer fraktes til toppen og fem-seks tusen T-skjorter gjøres klar for målgang. En ny løper sendes oppover til melkesyretoppen hvert tiende sekund fra kvart over ni til kvart over seks – i to dager. Du ser det for deg? 

5000 pulsklokker?

Påmeldingen åpnet i mai, og lørdag kommer Henrik Ingebrigtsen og Didrik Tønseth. Årets kvinneduell er ventet å stå mellom skøyte- og kombinertløper Ragne Wiklund og fjorårsvinner Emma Dyrhovden. Men i dag ruler firmaløperne, fritidsjoggerne og folket med pulsklokkene.

Vår egen konsernsjef Save Asmervik lot seg utfordre for andre år på rad, og i følge ham selv med dårligere treningsgrunnlag, sterkt mangelfull intervalltrening og fin spenning i kroppen. 

Tiden gikk i år også

– For oss som er opptatt av kvalitet, er det verdens enkleste sak å spole tilbake til hvor det har gått galt i forberedelsene. Man får den tiden man fortjener, ler Save, og applauderer sine 17 kolleger som trakk W’en over hodet, stilte til start og stupte i mål. – Det gir godfølelsen å varme opp og løpe sammen med fine folk. Matematiker, utvikler og webstepkonsulent Geir Myklebust har dessuten gjort en strålende jobb med å tune alt på plass. Få med deg det!  

Applaus til Varegg idrettslag

En gruppe imponerte Webstep-sjefen litt ekstra – nemlig arrangørene i Varegg idrettslag.

– De har gått løs på dette kjempeløftet siden 1979. Flinke folk setter av tid, lærer fra år til år, bygger en organisasjon der alle har sine oppgaver og leverer så det suser på hver sine felt. Og det gjør de på dugnad! Jeg har utelukkende sett blide fjes på arrangørsiden. Herlig å oppleve flinke folk i arbeid, melder Webstep-sjefen.

Og dagens beste?

Det må være en av våre som opplevde at smartklokken ringte 113, bokstavelig talt på egenhånd, på vei oppover. Da vet man at pulsen er makset helt ut. Men vi nevner ikke navn. Av personvernhensyn. 🙂

Viser Webstep-deltakerne i Stoltzekleiven opp 2023

Årets Webstep-deltakere i Stoltzekleiven opp. Save Asmervik nummer to fra høyre bak, Organisator Geir Myklebust bak sine liggende kolleger, Morten Bendiksen (t.v) og Sveinung Fjær i front.

Relatert / Kontaktpersoner