Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep er første Certified Partner for IoT-selskapet Disruptive Technologies

Det norske Internet of Things-selskapet Disruptive Technologies (DT) står bak en Tech Award-prisbelønnet sensorbrikke med lengre levetid og bedre egenskaper enn noe annen brikke som er produsert. Webstep er første sertifiserte partner.

– Vi skal legge software på toppen av sensorteknologien og legge til rette for innovasjon i stor stil, sammen med kundene våre, lover IoT-direktør i Webstep, Marianne Styrman.

Disruptive vant TU Tech Award

Unike sensorer

Sensorbrikkene fra Disruptive Technologies har vakt internasjonal oppsikt og har en rekke anvendelsesområder. Brikkene er skreddersydd for løsninger der man trenger å oppdage feil før skader skjer, de kan varsle temperaturendringer, brukes til alarmsetting og sikring, og de kan brukes til å varsle personell, holde oversikt over materiell og rapportere hendelser og statuser, blant annet.

– Alt dette skjer gjennom en av verdens minste og rimeligste sensorer, med 15 års batteritid, som rapporterer gjennom en sikker infrastruktur og har ubegrensede lagringsmuligheter i skyen. IoT Teknologien har dessuten anvendelsesmuligheter på tvers av offentlige sektorer og bransjer i næringslivet, forklarer Marianne Styrman.

Store muligheter

Teknologien har langt flere muligheter enn begrensninger, og den oppleves grensesprengende for alle som har sett den i aksjon. – Den virker og har unike egenskaper, forklarer en engasjert Webstep IoT-leder som er svært godt fornøyd med det tette samarbeidet som er etablert med Disruptive Technologies. Gründer og DT-leder Erik Fossum Færevaag ser samarbeidet som et viktig skritt i utviklingen av sensorselskapet:

Bygger økosystem

– Software er helt vesentlig når mulighetene som ligger i IoT skal realiseres i årene som kommer. Derfor bygger vi nå et “økosystem” av aktører som kompletterer hverandre. Webstep er vår første samarbeidspartner. De har nærmere 400 kompetente og svært erfarne IT-eksperter og kan hjelpe alle som ønsker å bli kjent med teknologien og ønsker å ta den i praktisk bruk. Metoden for å få til dette har vi utviklet sammen det siste halve året. Vi legger til rette for at kunder skal kunne bruke våre sensorer som løsninger på sine utfordringer og muligheter i sin forretning. Stikkordet er lærerike og nyttige hackathons, sier DT-leder Erik Fossum Færevaag.

Inviterer til hackathons i Norge og Sverige

– Kundene våre skal få gjøre seg kjent med og lære seg opp på teknologien og eksperimentere med hvordan den kan tas i bruk, hjulpet og lært opp av våre sertifiserte eksperter, forklarer Marianne Styrman. – Dette kommer vi til å gjøre gjennom todagers samlinger – hackathons – i Norge og Sverige, der vi gir Hands On opplæring på bruk av sensorene via softwareutvikling inn i kundens forretning. Vi vil også kunne trekke det videre i rene innovasjonsprosjekter for de som ønsker dette, forklarer hun.

Sterkt fagmiljø skaper muligheter

– Norge er verdensledende på radioteknologi gjennom selskaper som Nordic Semiconductor, Texas Instruments og SiLabs. Det sterke fagmiljøet sprer seg nå til IoT-relaterte bedrifter og skaper gode forutsetninger for konkurransefortrinn og nye forretningsmuligheter. Dessuten er nordmenn og norske virksomheter raske til å ta ny teknologi i bruk. Et relativt høyt norsk lønnsnivå gjør det lønnsomt å implementere IoT løsninger som er tids- og bemanningsbesparende, avslutter Websteps IoT-direktør Marianne Styrman.


Dette er Disruptive Technologies

Les mer om Webstep som Disruptive Technlogies Certified Partner 

Hackathon? Meld din interesse her

Marianne Styrman og Erik Fossum Færevaag

Relatert / Kontaktpersoner

Vedlagte filer