Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Datek: Sammen skaper vi fremtidens smarthjem-løsninger med AWS

Datek Smart Home leverer innovative og bærekraftige smarthjem-løsninger, og benytter Amazon Web Services (AWS) for å sikre en skalerbar, sikker og kostnadseffektiv plattform.

– I Webstep er vi stolte over å kunne hjelpe Datek Smart Home med deres mål om å revolusjonere smarthjem-markedet i Norge, forklarer Morten Rudlang.

Verdiskapende samarbeid for smartere boliger

Datek Next leverer ressurser til Datek SmartHome og andre Datek-selskaper og Webstep har hjulpet Datek Next med prosjektet «Strømme», en plattform utviklet i samarbeid med flere strømselskaper. Plattformen gir kundene automatisk strømsparing gjennom sanntidsdata av strømforbruket. Resultatet er ikke bare besparelser kundene, men er også en bærekraftig løsning som bidrar til en mer miljøvennlig og fremtidsrettet boligsektor.

– “Strømme-plattformen” er etablert som en svært fleksibel og kostnadseffektiv plattform for integrasjoner med andre skybaserte plattformer og produkter i felt, med tilhørende implementasjon av logikk. Dette har vi nå benyttet til lansering av elbillader-håndtering i Eva Strømstyringstjenesten», sier Sondre Aarrestad, daglig leder Datek Smart Home AS.

Bygget på robuste AWS-teknologier

Datek Next og Webstep har valgt å bygge den innovative Strømme-plattformen på AWS for å dra nytte av de mest avanserte skytjenestene som er tilgjengelige. Websteps eksperter på AWS har samarbeidet tett med Datek Next for å designe og implementere en arkitektur og en plattform som følger AWS best practices og cloud-native prinsipper. Vi har benyttet et bredt spekter av moderne AWS-tjenester, som tidsserie-databaser, køsystemer, serverless funksjoner, API gateways, med mer, for å skape en effektiv, fleksibel, robust og skalerbar løsning.

Sømløs integrasjon – kostnadseffektiv drift

– Vi har bidratt til utvikling og produksjon av Kraftpluggen, som er Haugaland Kraft sitt produkt for avlesing av strømforbruk i sanntid. Kraftpluggen skal kommunisere med “Strømme-plattformen” både fordi det gir en kostnadseffektiv drift av produktet/løsningen, men også for en sømløs integrasjon mot andre relevante systemer. Dette gjør at Kraftpluggen kan utgjøre en viktig del av et total-system hvor sanntidsforbruk er et nøkkel-element», sier Per Berg, daglig leder Datek Next AS.

En sømløs og sikker infrastruktur med Infrastructure-as-Code

En del av vårt bidrag har vært å implementere hele infrastrukturen med Infrastructure-as-Code verktøy som Terraform og Terragrunt. For Datek Next betyr dette en mer sikker, oversiktlig og effektiv måte å forvalte og videreutvikle plattformen på. Vi sørger for god dokumentasjon og kontinuerlige forbedringer, slik at arkitekturen kan endres smidig og vi unngår teknisk gjeld.

CI/CD-pipelines for raskere og sikrere produktutvikling

Websteps eksperter har også tatt ansvar for å implementere CI/CD-løypene til Datek Nexts team. Dette lar Datek Next raskt teste, bygge og rulle ut kode, slik at de kan levere nye funksjoner og forbedringer til brukerne på vesentlig kortere tid. Samtidig sørger bruk av CI/CD-løyper for en trygg og pålitelig løsning, da Datek Next alltid har kontroll over kvaliteten på kode som blir rullet ut på en konsis måte.

Tett samarbeid og kundetilfredshet i fokus

– Vår tilnærming er personlig og inkluderende, noe som sikrer et godt samarbeid mellom oss i Webstep og våre kunder. Vi tar eierskap for kundens utfordringer, og arbeider tett sammen med kunden for å levere de beste resultatene på toppen av AWS. Vi er ikke fornøyde før kunden er fornøyd, og vi strekker oss langt for å sikre kundens og sluttbrukernes tilfredshet, forklarer Morten Rudlang, rådgiver i Webstep.

Bærekraftig vekst med AWS

Gjennom Webstep-samarbeidet med Datek Next, og vår ekspertise innen AWS, bistår vi til at det utvikles innovative løsninger for sluttbrukerne som igjen kan bistå til et mer bærekraftig samfunn. Sammen bygger vi fremtidens smarte hjem, der strømsparing, miljøvennlighet og brukervennlighet står i fokus. Vi ser frem til mange flere suksessfulle prosjekter og videre vekst for Datek-selskapene.

Illustrerer Datek som driver med Smart Hime løsninger

Datek skaper en verden der ting, systemer og mennesker snakker sammen. Og Webstep har vist seg som en nyttig samarbeidspartner og leverandør.

Relatert / Kontaktpersoner