Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Solide kompetanseløft for å møte økende behov i markedet for skytjenester

 

– Vi opplever et nærmest bunnløst behov for operativ nettsky-kompetanse i markedet. Kunder ønsker å ta dette enorme mulighetsrommet i bruk. Kompetanse er en kritisk ressurs og ett av våre virkemidler er sertifiseringsstøtet gjennom norsk-svenske “Webstep Cloud School”, forklarer Arne Solheim. Han leder Websteps cloudsatsning.  

Kjernen i utfordringen er global og den er stor: Det finnes ikke nok kompetanse tilgjengelig. Tilbudet er mindre enn etterspørselen. Opplæring, og opplæring raskt, er en god oppskrift. Dette har Webstep satt i system.

Fokus på sertifiseringsløp

– Vi har bygget opp et internt kursløp fram til sertifisering som AWS Certified Solutions Architect – Associate. Vi kjører nå dette for andre året, og har parallelle løp i både Norge og Sverige. Opplegget vårt er et springbrett til ytterligere associate-sertifiseringer for konsulentene våre, og er tilpasset og optimalisert for den tunge IT-kompetansen de allerede har. Vi opplever at det skjer ekstremt mye i markedet for cloud og cloud-tjenester for tiden og møter behovet med attraktiv opplæring, forklarer Arne Solheim.

Unike forutsetninger for kompetanseløft

– Muligheten til raskt å etablere opplegg for intern kompetanseoverføring, coaching, mentoring og bistand i konsulentgrupper, gir oss en ekstra fordel. Vi er i en unik situasjon, vi har ressursene og vi får det til fordi vi kan gjøre det. Vi har kjørt det samme opplegget for flere kunder, siden vi ofte kjenner kundenes kompetanse og utfordringer godt. Tilpassing av opplæringen til “Just in time and to the point” har vist seg effektiv for å komme raskt igang, forklarer websteplederen.

Trekker nye kolleger

Webstep har erfarne og etterspurte konsulenter som i hovedsak er fullt belagt, men der lysten på å lære og evnen til å oppdatere seg er tilsvarende sterk.

–  Folkene våre har stor kapasitet. Det er en viktig årsak til at vi kan løfte oss og komme trendene i møte. Selv i en tid der alle kriger om flinke folk, hevder vi oss med stadig mer kompetanse og leveransekraft på Cloud, forklarer Arne Solheim, som også innrømmer at det sterke miljøet trekker nye konsulenter:

– Enten du er kunde eller konsulent:  Er du nysgjerrig på hvordan Webstep kan løfte deg eller din bedrift på Cloud, er det bare å ta kontakt. Vi lever i en tid der det vi brenner for også er ekstremt etterspurt. Nå tar det virkelig helt av. Det gir motivasjon og handlekraft. Det er bare å ta kontakt med oss, avslutter Arne Solheim.

Morten Rudlang, Anders Bjørnestad og Arne Solheim

Relatert / Kontaktpersoner