Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Med utsikt til ny innsikt

Fleksibiliteten til IT-konsulentene i Webstep er viktig. Ikke bare fordi det gir en bedre balanse mellom jobb og fritid, men også fordi jobben kan gjøres både når som helst og fra hvor som helst. For eksempel på et «fjellkontor».

Stig Baugstø (32) er en av mange seniorkonsulenter hos Webstep Oslo som har takket ja til å benytte Websteps «fjellkontor» på Gaustablikk Fjellresort. Til vanlig sitter han hos teknologiselskapet Ambita, men har avtalt at han i to dager kan jobbe med majestetiske Gaustatoppen (1883 moh) som nærmeste nabo.

– Tilbudet fra Webstep er bra. Jeg setter pris på miljøforandring i hverdagen og lar meg inspirere av et eventyrlig fjellandskap, forteller Stig Baugstø, seniorkonsulent i Webstep.

Økt fokus på sikkerhet

Med lang erfaring som utvikler er han en sentral ressurs for Ambita, som med Webstep på laget kontinuerlig utvider sitt tjenestespekter. Selskapet er en viktig aktør på digitaliseringsløsninger for eiendomsmarkedet, og har vært kunde av Webstep i over 20 år.

Deres fremtidsrettede teknologiplattform er skalerbar og gir muligheter for rask utvikling av nye tjenester, samtidig som sikkerheten er satt i høysetet. Det passer Stig bra, som får god bruk for sin solide sikkerhetskompetanse.

– Vi må tenke sikkerhet i alt vi gjør. I Webstep har vi bygget opp et godt miljø på sikkerhet, og jeg opplever at våre kunder i stadig større grad etterspør denne kompetansen, sier Stig Baugstø.

Skjermbilde fra Ambitas tjeneste, PropFinder, som viser eiendomsdata over 3D-illustrasjoner av bygg

Sikkerhetsorientert utvikling er også viktig i Ambitas nyeste tjeneste, PropFinder, der Stig er lead developer. Det digitale verktøyet lar deg fatte beslutninger i eiendomsmarkedet basert på spesifikke kriterier og avansert analyse av eiendomsdata.

PropFinder utvikles med Vue 3 i frontend og kjører med serverless Nodejs backend i Amazon Web Services (AWS). 3D-, demografi- og kartinformasjon fra Geodata kombinert med viktige eiendomsdata fra Ambita gjør PropFinder til et godt og brukerorientert beslutningsstøtteverktøy.

Dataangrep fordrer kunnskapsdeling

I takt med at hverdagen blir mer og mer digital, blir trusselbildet stadig mer komplekst. I sine trusselvurderinger for 2022, peker Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) på at Norge i perioden 2019 til 2021 har opplevd en tredobling i antallet alvorlige cyberoperasjoner.

– Vi lever i ett av verdens mest digitaliserte samfunn. Det gjør oss også sårbare. Som ledende kompetansehus tar Webstep sikkerhet på alvor og bidrar hver dag til å trygge løsninger og bygge kompetanse på området, sier Stig Baugstø.

Stig er en av flere i Webstep som brenner for cybersikkerhet, og er hentet inn som foreleser ved AW Academy Norge. Her underviser han på skolens Cyber Security-program som startet opp i 2021. Kurset er en intensiv bootcamp der deltakerne omskoleres til IT-sikkerhetskonsulenter på 12 uker.

I mars ble det første kullet uteksaminert, og nå starter opptaket til neste kull, som får bryne seg på et bredt spekter av temaer innen sikkerhet.

– Arbeidet som foreleser ved AW Academy Norge er givende. Her får jeg bidratt med kunnskap og erfaring på et fagområde som er avgjørende for å utvikle en tryggere digital fremtid. Det er jeg stolt av.

Inspirerende arbeidsmiljø

Arbeidsdagen går mot slutten og utsikten mot mektige Gaustatoppen er fortsatt upåklagelig. Stig Baugstø gløtter opp fra PCen før han legger siste hånd på koden som skal lastes opp i utviklermiljøet. Solens stråler skraper mot kanten av det vinterkledde fjellet, før en fargesprakende solnedgang setter et verdig punktum for en annerledes arbeidsdag i inspirerende omgivelser.

– Det er godt å være konsulent i Webstep. Gjensidig tillit og stor fleksibilitet bidrar til trivsel og faglig utvikling. Her føler jeg meg hjemme, avslutter en fornøyd Stig Baugstø før han spenner på seg skiene og legger kartet i lomma. For sikkerhets skyld.

Stig Baugstø jobber med PC-en ute, med boblejakke på. Gastatoppen i bakgrunnen.

Inspirerende arbeidsmiljø. – Det er godt å være konsulent i Webstep. Gjensidig tillit og stor fleksibilitet bidrar til trivsel og faglig utvikling. Her føler jeg meg hjemme, sier Stig Baugstø.

Relatert / Kontaktpersoner