Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Flere kvinner til Webstep

Andel kvinner i teknologibransjen er 28%, Webstep har passert 16%. – Det er alt for lavt, men vi har en plan, melder Anita Hansen i Webstep. 

Anita har lang fartstid i IT-bransjen, de siste årene som avdelingsdirektør for teknologiledelse i Webstep Oslo. Hennes gruppe nærmer seg en 50/50-fordeling. Det inspirerer, og nå samles alle gode krefter for et kvinneløft i hele organisasjonen, forteller hun.

På vei inn i tech-utdanning

—  Jentene kommer til å prege utdanningsinstitusjonene og bransjen vår de neste årene og Webstep har et tilbud som vi vet er bra for kvinner. Det skal vi videreutvikle og dele, med stor tro på at mange setter kursen inn til oss. Bedre kjønnsbalanse er bedre for alle, forklarer Anita.

Forankret til topps

Initiativet til “Flere kvinner i Webstep” kom fra styret og administrerende i Webstep høsten 2022. Prosjektet ble raskt etablert, Anita takket ja på forespørsel om prosjektledelse, og med forankring helt til topps i selskapet var den høyt prioriterte strategiske satsningen et faktum.

Med seg i prosjektgruppen har prosjektlederen Cathrine Fredhøi, ansattvalgt styremedlem i Webstep, og Arne Sværen-Bryne og Arnt R Aasen fra konsernledelsen. CEO Save Asmervik er prosjekteier og fremst i heiagjengen.

Kan gjøre enda mer

– Verdien av mangfold kan ikke ignoreres. Det er en viktig kilde til energi, vekst og overlevelsesevne i et selskap, det virker positivt inn på medarbeiderproduktivitet og innovasjonsevne, og det hever kvaliteten og attraktiviteten i grupper. Vi har konsulentene i sentrum, og arbeidsmiljøet skårer meget høyt i arbeidsmiljøundersøkelsene våre. Dette må vi omsette til flere kvinner i selskapet vårt, melder Websteplederen, og høster positiv respons fra prosjektlederen:

Masse herlig feedback

– Vi er akkurat halvveis gjennom Norge-turnéen til Webstep-kontorene, der vi samler inn og diskuterer gode ideer med kollegene våre. Hvordan vi rekrutterer er et stort mulighetsområde, hvordan vi møter våre medarbeidere gjennom konsulentlivet, er et annet. Sammen har vi oppdaget flere ting vi har vært for lite bevisst på. Turneen vår har gitt masse herlig feedback. Nå skal vi arbeide videre med alt dette, avslutter Anita Hansen.

Nysgjerrig på Websteplivet?

Ta en kikk her – eller kontakt Anita eller Cathrine  

Workshop-idéene blomstrer i Webstep Sørlandet: Fra venstre: Cathrine Fredhøi, Anita Hansen og Ida Rosåsen Bringsverd. Bakerst: Andreas Eriksen-Fedog

Relatert / Kontaktpersoner