Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep-duo til München på AWS Community day

Drøye 20 AWS Heroes, de globale spydspissene i brukermiljøet til Amazon Web Services, samlet seg i München i forrige uke. Vår egen Anders Bjørnestad var en av heltene på scenen, og med seg hadde han Webstep-kollega Francisco Javier Lus Campa.

600 deltakere deltok på det firespors heldags-arrangementet i regi av brukergruppene i Tyskland, Østerrike og Sveits. Oppslutningen var upåklagelig og speiler at nettopp brukergruppene er en av hjørnesteinene i AWS-suksessen.

Geeking på høyt nivå

– Det var ekstrem høy kvalitet på arrangementet, fra åpningen på morgenen til siste post på programmet tolv timer senere, forteller Anders Bjørnestad, som røper at det er geeking på høyt nivå når ekspertene samles på denne måten:
– Det er veldig tilfredsstillende å høre hvordan andre har løst komplekse utfordringer med AWS-verktøy. Læringsverdien er uvurderlig, forteller han, og understreker effekten av å kunne ha med seg ny kunnskap inn hos Webstep-kundene.

Debuterte på Euroscenen

For Javier var det andre gang på en internasjonal AWS-scene. Sammen med Anders delte han egne erfaringer fra en serverless helse-webapplikasjon utviklet med AWS AppSync og Amazon Cognito. Og Javier takker kollega Anders for oppdriften og veien fra call for papers til München-scenen:

– Det hjelper godt å ha Anders som “wing man”. Vi hadde bak oss en kortversjon av foredraget fra AWS Summit Stockholm tidligere i år, og en god basis for å jobbe videre med. Erfaringen nå er at dry runs er nøkkelen til en sceneopptreden uten stress, og at det er kult å være speaker på en sånn konferanse, og ikke minst enkelt å bli kjent med mange interessante folk. Dette er en opplevelse jeg virkelig kan anbefale, forklarer han, og applauderer Anders for å ha tent gnisten for kunnskapsdeling på høyt nivå.

Etablerer AWS User Group i spanske Avilés, Asturias

– Anders har lært meg mye i de siste par-tre årene i Webstep, ikke bare AWS-kunnskap, men også lidenskapen i å dele kunnskap med andre. Han brenner virkelig for AWS Communities, og sammen med og Arne Solheim leder Anders flere norske brukergrupper. Gjennom dem har jeg fått AWS User Groups under huden selv også. På tur hjem til min mors bursdag her i vår bestemte jeg meg før flyet landet: Nå fyrer jeg opp en gruppe her nede! Med flere utviklingssentre i regionen, tre mellomstore byer og et universitet, finnes et marked, forklarer Javier, som nå også er han i gang i egen hjemby, med upåklagelig oppslutning! Turen fra München gikk nemlig til Asturias og det første møtet i gruppen.

Setter Norge på kartet som kunnskapsland

Anders på sin side var invitert videre fra AWS Community Day til AWS EMEA-summit, (AWS Europa, Midtøsten og Afrika). Der samlet Amazon.com CTO Werner Vogels 45 AWS-heroes, de fremste ekspertene på AWS-teknologien, til en halvannen times diskusjon. Den ble etterfulgt av workshops og timeslange teknologidiskusjoner.

– Kunnskapsdeling virker og man trenger ildsjelene som samler, brenner for og deler kompetanse. Med Javier i gang både i Norge og Spania, har vi to “svartbelter” og en AWS hero på AWS-scenene, understreker en fornøyd «fødselshjelper» Anders Bjørnestad, som er stolt av å være med og sette Norge på kartet som kunnskapsland: – Det skjer utrolig mye bra i Norge som fortjener større scener og mer oppmerksomhet. At vi blir invitert til slike store Pan-europeiske arrangementer er en fjær i hatten for miljøet vårt, for Norge – og nå også for Spania, avslutter Anders.  

Bilde av intervjuobjektene Anders Bjørnestad og Javier Lus Campa

Imponerte i München: Anders Bjørnestad (t.v.) og Francisco Javier Lus Campa delte kunnskap med 600 AWS-fagfeller på AWS Community Day i München 2023.

Relatert / Kontaktpersoner