Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Hurra for Hege og kvinner i Tech!

Vår egen systemutvikler og seniorkonsulent Hege Liby Erdal er på årets liste over Norges 50 fremste kvinner i tech. Helt velfortjent, og valgt ut blant 700 nominerte!

Bergen/Oslo: 8. mars 2024

I dag, på kvinnedagen, lanserte Abelia og ODA-nettverk sin årlige liste over Norges fremste kvinner i tech. Konkurransen var tidenes tøffeste og kun 50 av 700 slapp gjennom nåløyet. Webstep-CEO Kjetil Bakke Eriksen er ikke overrasket over at Hege er en av dem.

Gjør bransjen bedre og nyttigere

– Vi står i kø og gratulerer i dag. Hege kom til Webstep i Bergen for nesten ti år siden, rett etter disputas for doktorgrad i eksperimentell kjernefysikk. Og siden har hun valgt koding som sin vei. Hun er en dyktig teknolog med strålende tilbakemeldinger fra kundene sine og et stort engasjement for kvinner i tech. Hurra for Hege og alle tech-kvinner som gjør bransjen og fagene våre bedre og nyttigere, melder Webstep-lederen, som også kjenner Hege godt som ansattvalgt styrerepresentant fra egen tid som styreleder. – Dette fortjener Hege, applauderer han.

Den engasjerte hovedpersonen har en sedvanlig god dag på jobben, og tar med seg utmerkelsen rett inn i arbeidet med å få kvinner til å stå i utviklerfaget:

Skikkelig gøy!

– Dette er først og fremst skikkelig gøy! Det er godt å kjenne på anerkjennelsen for arbeidet vi har starta med i SheCodes, og det hjelper veldig på motivasjonen for å fortsette med dette, forteller Hege, og gleder seg over anerkjennelsen. 

– Eg kjenner også at det er ekstra stas at eg som svært reindyrka utvikler er på denne lista. Eg meiner det er viktig å anerkjenne og støtte kvinner som er reine utviklere i mykje større grad enn det kanskje har vore dei siste åra. Skal vi motivere jenter til å ta ei utdanning som utviklere, og, enda viktigere, til å beholde dei som blir utviklere, så er det viktig å vise oss fram også. Heie og støtte, det meiner eg er ein viktig nøkkel!

Sektorovergripende teknologi

Øystein Søreide, administrerende direktør i Abelia, har ledet årets jury, der teknologiforståelse, konkrete bidrag og prestasjoner og motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi, har vært juryens kriterier. 

Se den komplette listen her

– Teknologi er sektorovergripende og selve nøkkelen for at vi skal lykkes med omstillingen av Norge, sier Søreide. – Selv om listen viser til flere dyktige personer som setter tydelige avtrykk gjennom jobben de gjør, har vi for få kvinnelige teknologer i Norge. Vi trenger rollemodeller som viser vei for andre, og det er nettopp dem vi feirer i dag, avslutter Abelia-lederen.

Bilde av Hege Liby Erdal - en av 50 fremste kvinner i Tech Norge 2024

8. mars 2024 lanserte Abelia og ODA-nettverk sin årlige liste over Norges fremste kvinner innen tech. Hege Liby Erdal, Webstep i Bergen, er på listen. 700 var nominert. Vi gratulerer!

Relatert / Kontaktpersoner