Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Myte: Det er risikabelt å være konsulent

– Når oppdraget her er ferdig, vil jeg få nye oppdrag, møte enda flere mennesker og få enda mer kunnskap. I dagens arbeidsmarked er det nettopp det som gir meg trygghet sier IT-konsulent John-Arne Boge.

Myter er myter: Les myten om fritid og myten om å miste inntekt.

Tobarnsfaren har tolv års erfaring som utvikler og leder i et stort selskap. Trygghet og trivsel på arbeidsplassen har alltid vært viktige faktorer for Boge, men i en bransje preget av rivende teknologisk utvikling og stadig større etterspørsel etter IT-konsulenter, fikk trygghetsbegrepet etter hvert en annen betydning for 35-åringen.

– Det å tviholde på en jobb man har, kan føles som det rette svaret på trygghet der og da. I det markedet jeg arbeider i nå, tror jeg at det som virkelig gir meg trygghet, er å utsette meg for nye utfordringer og holde meg oppdatert på hva som rører seg i faget. Fremtidens IT-arbeidstakere må besitte bransjeuavhengig breddekompetanse for å holde seg attraktiv i markedet, sier han.

– Hva er det mest positive ved å være konsulent?

– Det er nok alt det nye jeg får lære og oppleve. Som konsulent så er det helt naturlig at du møter mye som er nytt; nye arbeidsoppgaver og måter å jobbe på, nye organisasjoner og folk, og ikke minst ny teknologi og nye impulser. Det tror jeg at alle mennesker har veldig godt av, forteller han.

Traff blink med første oppdragsgiver

Skal man dømme etter arbeidssted, får han trolig mer enn nok impulser. 35-åringens første Webstep-oppdrag gikk nemlig til TV2, som holder til i det gigantiske Tech-bygget Media City i Bergen. Fantastisk sted å være, sier John-Arne.

– Det skjer enormt mye spennende både i TV2 og i bygget ellers. TV2 er jo et selskap vi alle har et inntrykk av, men når jeg nå er på innsiden, har jeg fått et helt annet blikk på det hele. Det er et svært fremoverlent selskap, som ikke har vært redd for å ta i bruk ny teknologi. Mange av de andre selskapene i Media City har jo sitt utspring fra nettopp TV2, så det er et inspirerende sted å være, forteller han.

– Tror du at du kommer til å savne «tryggheten» ved å være lenge på samme arbeidsplass?

– Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med å være del av TV2 sitt dataflyt-team. Her får jeg jobbe sammen med både ansatte og konsulenter med lang erfaring fra forskjellige bransjer. Når oppdraget her er utført ser jeg frem til nye utfordringer og møter med nye mennesker – og det uten å skifte jobb!

– Det sitter langt inne å si opp en jobb du føler deg trygg i, men er det ett sted du ikke bør sitte for lenge, så er det i komfortsonen, smiler han.

Relatert / Kontaktpersoner