Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Skyreisen | Hvordan komme i gang?

Et spørsmål vi ofte får fra selskaper som skal ta i bruk skytjenester er hvordan man kommer i gang og hva som skal til for å lykkes. Denne artikkelserien, i fire deler, er skrevet for ledere som vurderer å ta i bruk skyteknologi og derfor står overfor store endringer. Artiklene gir noen tips rundt ulike betraktninger som er nyttige for å lykkes med skyreisen.

Av: Nina Braun, prosjektleder i Webstep

Hvorfor blir skyløsninger valgt?

Første del av artikkelserien om skyreisen tar for seg bakgrunnen for hvorfor skyløsninger blir valgt av stadig flere aktører. La oss starte med noen begreper.

Skyteknologi er nok et kjent begrep for mange, og flere bedrifter legger om fra tradisjonell IT-drift til å ta i bruk skyteknologi. Nye selskaper starter opp med skytjenester fordi det er enklere, raskere, mer skalerbart og billigere enn tradisjonelle løsninger.

Fordeler ved skyen

Fordeler ved skyen kontra tradisjonell IT-drift kan enkelt skisseres opp på følgende måte:

  1. Skalerbarhet – betal for det du bruker og har behov for, når du har behov for det
  2. Enkel tilgang til tjenester innen lagring, sikkerhet, databaser, management, mm.
  3. Økonomiske fordeler – betal bare for det du benytter, binder ikke kapital
  4. Time to market – teknologien du trenger for å bygge nye tjenester til kunder er lett tilgjengelig i skyen

Fordelene ved skyteknologi er mange og åpenbare, og listen ovenfor er bare noen generelle som gjelder alle. Fordelene berører alle områder – fra strategi til operativt arbeid og alle enheter fra HR til IT. De tekniske endringene er bare en del av endringsreisen i slike prosjekter, og den er kanskje også den mest og best håndterte.

Om du har spørsmål eller kommentarer til innholdet, eller du ønsker en uforpliktende prat om hvordan Webstep kan hjelpe deg på din skyreise så ta kontakt.


Vil du lese mer om skyreisen? Les om hvordan man lykkes med skyreisen her, hvordan skyreisens tre hovedområder spiller sammen og tips til å komme i gang med prosessen i foranalysen til skyreisen.

Skyreisen- Hvordan komme i gang?

Relatert / Kontaktpersoner