Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Webstep introduserer talentprogram

For å møte etterspørselen i markedet og ytterligere å styrke leveransekapasiteten, har Webstep startet opp et nytt talentprogram – Initium. Det er bra både for kunder, kandidater og Webstep.

At Norge mangler IKT-kompetanse er ikke nytt. En undersøkelse fra IKT-Norge viser at nasjonen i 2030 vil mangle 40 000 IKT-eksperter. Situasjonen er alvorlig. Ikke bare for IT-bransjen, men også for Norge som nasjon. Det trengs flere eksperter til å være med å forme vår felles digitale fremtid. Det er bakteppet for lanseringen av Initium.

Nytt talentprogram

I forbindelse med resultatfremleggelse for andre kvartal 2022, slapp Webstep nyheten om sitt nye rekrutteringsprogram Initium. Programmet er et strategisk grep for å få tak i dyktige talenter, og sikrer tilgang på yngre konsulenter.

– Vi opplever at kombinasjonen av junior- og senioreksperter bidrar til større gruppedynamikk og bedre leveranser. Det handler om kompetanseoverføring gjennom kundeprosjekter, sier Ida Furnes Breivik, som sammen med Stian Storrvik har ledet arbeidet med å utvikle Initium-programmet.

De nøye utvalgte kandidatene i talent-programmet, vil hovedsakelig bidra inn i selskapets team-leveranser. Åtte kandidater er allerede på plass, og skal jobbe på prosjekter i Oslo og Trondheim.

Kompetansebygging på flere nivå

Økt tilgang på digital kompetanse er en forutsetning for å videreutvikle velferdssamfunnet. Derfor har Webstep i lang tid støttet opp om initiativ, som har fremmet interessen for IT-faget.

TENK Tech Camp, Kodetimen, Jenter og teknologi og ikke minst progg.it, den nystartede nettsiden for å lære seg programmeringsspråket Python, er alle eksempler som bidrar til å styrke interessen for IT-faget, og motiverer barn og unge til å velge teknologibransjen.

Ida Furnes Breivik, avdelingsleder i Webstep.

– Vi skal fortsette å stimulere interessen for teknologi blant barn og unge, men vi må gjøre mer, for etterspørselen er her nå – og den er stor. Med Initium har vi ‘hånden på rattet’ når nye eksperter skal utvikles. Det gir oss et fortrinn i markedet, sier Ida Furnes Breivik.

God match

De siste årene har flere og flere kunder av Webstep valgt team-leveranser fra selskapet. Det er en fleksibel og god mulighet for leveranser av IT-tjenester, som samtidig sikrer forutsigbarhet – både for kunden og konsulenten.

I denne typen leveranser er det ofte åpninger for at både junior- og seniorkonsulenter kan jobbe side om side på prosjektet. Kompetanseoverføring er viktig i slike prosjekter, men enda viktigere er større dynamikk i teamene i Websteps raskt voksende organisasjon.

– Med over 500 ansatte er vi store nok til å gjøre en forskjell, og likevel små nok til å bry oss. Det er et godt utgangspunkt, når vi nå henter nye tech-talenter gjennom Initium. Programmet vil være et meget godt springbrett til en karriere som seniorkonsulent. Og de trenger vi mange flere av, avslutter Ida Furnes Breivik.

Team building med Initium

Webstep lanserer Initium. – Talentprogrammet er et strategisk grep for å få tak i dyktige talenter, sier Ida Furnes Breivik, som har vært med å utvikle programmet.

Relatert / Kontaktpersoner